MITEN MINUSTA TULI PÖNTÖNTEKIJÄ?

Vuosia sitten, lähinnä sattuman kautta tulin tehneeksi tiaispönttöjä ja tuo puuha tuntui tavattoman mukavalta. Siitä lähtien on mieltäni askarruttanut ajatus, uskaltaisinko ryhtyä harjoittamaan tätä elinkeinona siis valmistamaan linnunpönttöä, joka on kaikille tuttu suomalainen perinnetuote ja jonka lähes jokainen meistä on joskus tehnyt tai osaisi tehdä? Jos valmistaisin ne poikkeuksellisen hyvin, niin riittäisikö minulle asiakkaita? Olen harjoitellut pari vuotta pönttöjen rakentelua ja sinä aikana saanut pönttökojussani ilahduttavan paljon myönteistä palautetta ja jopa kehotuksia:” Mene hyvä mies pönttöinesi nettiin, eihän tällaisia ole missään”.

Pönttövalikoiman laajenemisen yhteydessä vahvistui myös päätös yrityksen perustamisesta.

Yksi torimyynnin parhaita puolia on asiakkaan kohtaamisesta syntyvä vuorovaikutus. Itse asiassa lähes kaiken minkä tiedän tästä alasta, olen oppinut innostavilta asiakkailta.

Verkkokauppa ei tietenkään voi korvata tätä, eikä ole tarkoituskaan, sillä torilla tavataan edelleen. Se kuitenkin palvelee niitä lukuisia asiakkaitani joilla ei ole mahdollisuutta ottaa pönttöä mukaansa kojusta. Silloin kun ollaan oltu keskellä lomareissua, työmatkalla tai ei lainkaan päästä paikan päälle.

Tuotekehitys jatkuu edelleen vaikka pönttövalikoima jo varsin kattava. Ruokinta-automaattien lisäksi mallisto täydentyy myös muiden lajien pesätuotteilla. Lisäksi valmistan tarvittaessa myös asiakkaiden mittatilauksia.

Mikäli arvostat tuotteiden helppokäyttöisyyttä ja pitkää kestävyyttä, niin tule tapaamaan minua tai ota yhteyttä ja saamme pönttöasiasi kuntoon – linnut tykkää siitä.

 

Pönttöterveisin

Harri